Röda linssoppanlinssoppa.jpg

En lättgjord soppa av ingredienser som alltid kan finnas hemma. Soppan kan kompletteras med finskurna rotsaker och örter om man vill. Godast blir soppan om den kokas på hemgjord buljong på köttben.

4 portioner
3 stora lökar
(1 spansk pepparfrukt)
5 vitlöksklyftor
2 msk raps- eller olivolja
2 dl röda linser
1 liter buljong, tärning eller hemkokt
salt, svartpeppar

Skala lökarna och hacka dem grovt. Dela, kärna ur och skiva pepparfrukten. Skala vitlöksklyftorna men låt dem vara hela. Fräs detta försiktigt i oljan utan att det tar färg. Lägg i sköljda linser mot slutet och rör om.

Slå på buljong och låt koka sakta tills linserna är mjuka, cirka 30 minuter eller enligt anvisningen på paketet. Smaka av med salt och peppar. Bjud knäckebröd till soppan.

Egyptiska bruna bönor

3–400 g kokta bruna bönor eller foul medamme från orientalisk butik.
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja

Spiskummin, salt och spansk peppar efter behag. Slå olja i stekpannan, fräs hackad lök och vitlöken, ljust brun, slå i de kokta bönorna, mosa med gaffel, när röran är varm, kryddar du efter behag.

BRC-Food-Certificated-Col.jpg

Pyramidbageriet AB

 

 

Hulån 28 :: 780 51 Dala-Järna
Tel +46 281 133 90