Känsla för deg

Våra bagare vet hur en deg ska blandas, hur den ska kännas, se ut och smaka för att resultatet ska bli riktigt bra. Varje detalj i tillverkningsprocessen har Pyramidbageriets grundare Emad Bayoumy konstruerat och låtit bygga själv. Är man bagare och murare så är man.

Miljömedvetet hantverk

Pyramidbageriet är ett miljömedvetet och småskaligt företag som är ständigt växande. Produktionen är ett genuint hantverk, men utvecklingen går framåt och idag har vi maskiner som avlastar våra anställda från vissa enformiga och tunga moment.

Bakbilder_rad_ludd_NY.jpg

Vart tar hålet vägen?

Vår bagare är den som sköter Emads kavlingsmaskin. Den strör mjöl över och under degen, den kavlar, naggar, borstar och stansar ut brödkakor. Det lilla hålet i mitten sugs bort och hamnar åter i degen, liksom kanterna.

Långsam torkning

I varje moment tänker vi på miljön. Vårt bröd gräddas över öppen eld. Efter gräddningen synas och sorteras brödet och hängs på tork. Det lufttorkas med värme från ugnen. Det är här, under torkningen, som vårt prisbelönta Spisbröd får sin smak från den nyttiga surdegen.

Handplockade brödkakor

Varje kaka kontrolleras före paketeringen. Ett paket knäckebröd från Pyramidbageriet står för god smak och för hög kvalitet.

BRC-Food-Certificated-Col.jpg

Pyramidbageriet AB

info@pyramidbrod.se

Växel +46 281 133 90

 

Hulån 28 

780 51 Dala-Järna